RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Over en uit voor omstreden thuiszorgbedrijf Avirazorg"

UTRECHT - Het omstreden thuiszorgbedrijf Avirazorg in Utrecht heeft de handdoek in de ring gegooid. Volgens het AD hebben meerdere cliŽnten kort voor het weekend de telefonische boodschap gekregen dat het "over en uit is".

Avirazorg mocht van de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd geen nieuwe cliŽnten meer aannemen. Volgens de inspectie had de bedrijfsleiding geen zicht op de risico's en zou het van toevalligheden afhangen of de zorg het vereiste niveau wel haalde. Kort daarna kwamen er berichten dat Avirazorg onder de naam Stichtse Zorg alsnog probeerde nieuwe opdrachten binnen te halen.

Zowel Avirazorg als Stichtse Zorg lijken inmiddels gestopt. De websites van beide bedrijfsnamen reageren niet meer. Het AD schrijft dat sommige cliŽnten afgelopen weekend al geen zorgmedewerker meer zagen verschijnen. Hoeveel cliŽnten gedupeerd zijn is niet duidelijk.

De handelswijze van de Utrechtse zorgaanbieder heeft ook de Haagse politiek bereikt. PvdA-Kamerlid John Kerstens stelde er vorige week vragen over aan minister Hugo de Jonge van gezondheidszorg. Kerstens pleit voor meer toezicht vanuit de overheid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -