IJsselstein wil lege parkeergarage tijdelijk gratis maken

© Gemeente IJsselstein
IJSSELSTEIN - De gemeente IJsselstein is van plan de parkeergarage aan de Eiteren de komende maanden gratis te maken. Dat blijkt uit een brief van de wethouder aan de gemeenteraad.
Volgens wethouder Mark Foekema wordt er te weinig gebruik gemaakt van de garage. Met het uitdelen van gratis uitrijkaarten hoopt hij de garage populairder te maken. Ook noemt hij in de brief de leegstand van winkelpanden in de binnenstad van IJsselstein. Met het gratis parkeren in de garage hoopt hij daarmee tegelijkertijd de binnenstad aantrekkelijker te maken en meer bezoekers en ondernemers te trekken.
Het gratis maken van de garage wil de gemeente niet doen door de slagboom open te zetten. De wethouder wil gratis uitrijkaarten uitdelen aan ondernemers. Het gaat om 7.000 kaarten, die in de periode van 1 juni tot en met 31 december aan hun klanten uitgedeeld kunnen worden, in ruil voor het bewijs dat ze de garage zijn ingereden die dag.

EFFECTEN

De gemeente verwacht dat het uitdelen van gratis uitrijkaarten de gemeente ongeveer 14.000 euro zal kosten. Daarnaast vrezen ze dat mensen die nu met de fiets of het openbaar vervoer naar de binnenstad komen met de auto zullen gaan. Dat laatste noemt de wethouder ongewenst gedrag.
Over het parkeerbeleid wordt al jaren gesproken in de gemeente. Al langer vinden partijen dat het te duur is en de leegstand van winkelpanden in de hand werkt.
De gemeenteraad moet nog wel met het voorstel instemmen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.