Collega helpt bakkerij Vroeg uit de brand: "Ik vind dit gewoon normaal"

© RTV Utrecht
BUNNIK - Bakker Adriaan Vonk in Bunnik biedt zijn bakkerij aan de door brand getroffen bakkerij Vroeg aan. Gisteren werd een groot deel van de keuken verwoest. Vonk zegt dat de bakkers van Vroeg ook bij hem terecht kunnen de komende tijd.
"Onze bakkerij draait natuurlijk geen 24 uur per dag. Dus hij kan hier terecht", zegt Vonk. Hij bedacht zich geen moment toen hij gisteren de brand zag, even verderop in het dorp. "We wonen in Bunnik en zagen alle brandweerwagens gaan. Dat is natuurlijk heel erg beroerd als een bakkerij of welk bedrijf dan ook in de brand staat. Dus ik heb 'm meteen een Facebookberichtje gestuurd. Toen waren ze nog aan het blussen."

VEEL SCHADE

De brand begon op zolder in de afzuiginstallatie. Het restaurant is voorlopig gesloten, het duurt maanden voor de schade is afgewikkeld. "Alles heeft roetschade", vertelt eigenaar Hans Kempers. Gisteren is het personeel nog bijeen geroepen. "Iedereen is super geschrokken". Een oplossing met noodkeukens in het restaurant ziet Kempers niet zitten: "Als je daar aan het bouwen of verbouwen bent, willen mensen niet in het getimmer, de rook en de roet zitten."
Hij zal z'n kop wel ergens anders naar hebben staan
Bakker Adriaan Vonk
Adriaan Vonks bakkerij even verderop zou dus kunnen helpen. "Het is een collega. Ik ken 'm niet, heb 'm nooit gezien. Ik heb ook geen telefoonnummer van 'm. Maar ik vind dit gewoon normaal. Je helpt mekaar als je in de brand zit. Hij hoeft dus niet te zoeken naar een plek", aldus Adriaan. Vonk is van drie uur 's nachts tot het middaguur in de bakkerij. Alle andere uren mogen de bakkers van Vroeg aan de slag in zijn zaak.

RAMP

Vonk kan zich moeilijk voorstellen hoe groot de ramp is voor een ondernemer als Kempers: "Wij hebben weleens diepvriesschade gehad, omdat de vriezer kapot ging. Dat is ook niet leuk, maar is nog te overzien. Daar hebben de klanten niet echt last van gehad."
Hans Kempers zegt nog geen contact te hebben gehad met Vonk. Hij is nog druk met de afhandeling van de brand. Vandaag wordt de schade geïnventariseerd. "Hij zal z'n kop wel ergens anders naar hebben staan", zegt collega-bakker Vonk. Ook al is het een concurrent: "Het aanbod staat. Hij is van harte welkom."
Bakker biedt getroffen bakker z'n bakkerij aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.