Chronisch zieke kinderen helpen en geschiedenis beleven in Week van de Game Utrecht

© Pixabay
UTRECHT - De Universiteit Utrecht vraagt deze week meer publieke aandacht voor computerspellen. Het Utrecht Center for Game Research van de universiteit organiseert lezingen en game-sessies rond bijvoorbeeld computersimulaties, augmented reality en virtuele escape rooms.
Zogenoemde 'games' nemen in de amusementsindustrie wereldwijd inmiddels het grootste marktaandeel in. Maar er komt veel meer bij kijken, zegt game-expert en HKU-docent Emiel Kampen. "Het gaat behalve om entertainment bijvoorbeeld ook om serieuze dingen in het leven. Studenten van mij zijn met een game over depressie bezig, hoe je daarmee omgaat en hoe je het kunt signaleren. Dat is een rol waar mensen niet snel aan denken als je het over games hebt."
Tijdens de Week van de Game die in Utrecht wordt gehouden wordt besproken dat games kunnen helpen bij vraagstukken als hoe een grote menigte in goede banen kan worden geleid, hoe chronisch zieke kinderen erbij kunnen blijven horen en hoe je tweeduizend jaar geschiedenis van Utrecht digitaal kunt beleven. Tijd voor ontspanning is er ook. Zo worden er vrijdag retro-spelletjes gespeeld op klassieke spelcomputers.
Games-expert Emiel Kampen over de Week van de Game

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.