RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist jaren cel voor gewelddadige Amersfoortse overvaller

AMERSFOORT - Het OM eist drieŽnhalf jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen een 20-jarige Amersfoorter die een gewapende overval zou hebben gepleegd in de buurt van winkelcentrum Emiclaer. Toen hij vluchtte op een scooter, botste hij hard tegen een fietsster aan.

De overval was in juli vorig jaar op het Karrespoor. De verdachte zou twee personen hebben beroofd van een scooter, 15.500 euro en een bankpas. Om de slachtoffers te bedreigen gebruikte hij een vuurwapen.

Met dat vuurwapen gaf hij ook enkele klappen op de hoofden van de slachtoffers. Toen de man vluchtte, veroorzaakte hij een stuk verderop op de Albert Schweitzersingel een botsing. Een mevrouw op een fiets liep daarbij flinke verwondingen aan haar gebit op.

Als het aan het OM ligt, moet de 20-jarige Amersfoorter in totaal ongeveer 90.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Toen de politie de zaak vorig jaar onderzocht, was er ook een medeverdachte. Het is niet bekend of die persoon ook vervolgd gaat worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Nieuwsoverzicht