Ambassadeur VS: "Aanslag Utrecht schrikt Amerikanen niet af"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland was vandaag op bezoek bij de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. De twee spraken over economische samenwerking tussen de regio Utrecht en de Verenigde Staten. Daarbij zei Hoekstra dat Utrecht nog steeds een populaire bestemming is voor zijn landgenoten.
De ambassadeur is bezig met een tour langs veel Nederlandse steden om kennis te maken met lokale bestuurders. De directe aanleiding voor het bezoek aan Van Zanen is een economische top die begin juni plaatsvindt in Den Haag. Hoekstra: "We praten dan vooral over economische ontwikkeling en hoe de Verenigde Staten en deze gemeentes beter kunnen samenwerken."
Nederlanders kunnen ons leren dat het goed is om 'groen' te zijn
Pete Hoekstra - Amerikaanse Ambassadeur

HOLLANDER

Hoekstra is geboren in Nederland, en dat blijkt als hij in het Nederlands vertelt dat hij binnenkort gaat deelnemen aan de Elfstedentocht op de fiets. Hij heeft duidelijk bewondering voor Nederland als fietsland maar ziet fietsen niet als de oplossing in zijn eigen land: "We kunnen er een beetje van leren. Maar je moet beseffen dat de afstanden in ons land veel groter zijn. Maar wat we wel van de Nederlanders kunnen leren is dat het goed is om 'groen' te zijn."
Van Zanen is blij met het bezoek van de ambassadeur. "De Amerikanen zijn, net als de de Duitsers, de Engelsen en de Fransen belangrijk voor Nederland. Belangrijk ook voor de Utrechtse regio en de stad. En dus ontvang ik ook de Amerikaanse ambassadeur met veel plezier."

TRAMAANSLAG

Utrecht werd in maart opgeschrikt door de aanslag op de tram. Hoekstra laat weten dat Amerikanen zich daardoor niet laten afschrikken. "Amerikanen weten dat in het algemeen het Nederlandse politiewerk en de geheime dienst zeer worden gerespecteerd, ook door onze regering. En als je naar de statistieken kijkt, dan zie je dat Amerikanen dol zijn op Nederland en Utrecht graag bezoeken."
Amerikaanse ambassadeur: Utrecht nog steeds populair bij mijn landgenoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.