Utrechts kleuterlokaal verandert in kippenhok voor duurzaamheidsles

Kinderen leren over duurzaamheid.
Kinderen leren over duurzaamheid. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
UTRECHT - Basisschoolleerlingen van de Parkschool in Utrecht duiken deze week in de wereld van duurzaamheid. Groep drie heeft het over mode, groep zes over het hergebruiken van afval en de kleuters over duurzaam voedsel.
Groep één/twee van juf Hanneke gaat duurzame pannenkoeken maken. Daarvoor moeten biologische eieren worden gebruikt, de kinderen ondervonden zelf hoe het is om als kippetje in een klein of heel groot hok te leven. De grote ruimte beviel de kleuters veel beter: "Leuk, omdat er nu zo veel ruimte is", zegt Eva.
De kleuters rennen als kip door het lokaal.
De kleuters rennen als kip door het lokaal. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
In de klas begint de juf met de uitleg over duurzaamheid: "Als je duurzaam leeft wordt de aarde blij, als je niet zo duurzaam leeft wordt de aarde verdrietig", zegt de juf. "Ik hoop de kinderen bij te brengen dat ze zelf ook veel goeds kunnen doen voor de aarde."
Indra (5) heeft goed geluisterd naar de juf, ze weet precies wat belangrijk is. "Dat je niet zo veel in de auto moet rijden en niet allemaal plastic in de natuur gooien. Want dan gaat de wereld kapot."
Aan het einde van de week komt er een afsluitingsfeest waarin de kinderen hun duurzame producten gaan verkopen. Dit geld gaat naar hun schoolplein want die moet groener worden volgens directrice Annet Baart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.