RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vierdaagse-seizoen van start: Amersfoort bijt het spits af

1/2
AMERSFOORT - Mei en juni zijn traditiegetrouw de maanden dat de avondvierdaagses worden gelopen. Vandaag begint Amersfoort, traditiegetrouw als een van de eerste plaatsen in onze regio.

"Wij zijn niet alleen de eerste, maar ook de oudste", zegt organisator Wytze Dijkstra. Amersfoort begint altijd zo vroeg omdat later in het seizoen ook nog de vierdaagses van Hoogland en Vathorst worden gelopen. "Alles tegelijk kan niet qua vergunningen en veiligheid."

Etappe 1 is rond 18.00 uur begonnen. In totaal doen ruim drieduizend mensen mee. Onder hen de 51-jarige Willem Töpfer, die al voor de 71e keer meedoet. "Elk jaar kijk ik er weer naar uit", vertelt hij voor de camera van RTV Utrecht. "Het is om mijn hoofd leeg te maken."

De tientallen medailles die hij kreeg, draagt Willem tijdens de wandeling. Dat is soms best zwaar, zeker als het parcours iets omhoog gaat. "Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar mijn medailles. Ik doe het voor de ontspanning, de gezelligheid met de mensen."

Overigens is Amersfoort niet de enige plaats waar vandaag de avondvierdaagse begint. Ook in Nieuwegein staat de eerste etappe op het programma.

Verslaggever Dennis van Ommeren peilt de sfeer bij de inschrijving van de vierdaagse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht