Schilderij 'Regio Amersfoort' aangekomen in Baarn

Burgemeester Mark Röell en kunstenaar Piet Schopping.
Burgemeester Mark Röell en kunstenaar Piet Schopping. © Caspar Huurdeman
BAARN - Het regioschilderij van Amersfoort en omstreken is verhuisd. Het werk van de verstandelijk beperkte kunstenaar Piet Schopping toont herkenningspunten van de negen gemeenten in de regio Amersfoort en is voorlopig in Baarn te zien.
'Regio Amersfoort' bestaat uit Amersfoort zelf, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. De gemeenten willen dat hun samenwerking meer bekendheid krijgt door onder meer een slogan en een eigen website. Tijdens Koningsdag profileerden ze zich op de landelijke tv met een twintig minuten durende regioquiz.
Het schilderij van Schopping verhuist om de paar maanden naar een andere gemeente in het samenwerkingsverband en hangt nu in de publiekshal van het gemeentehuis van Baarn. In september is Barneveld aan de beurt, want de route door de regio volgt de alfabetische volgorde van de gemeentenamen.
Schopping is een van de bekendste kunstenaars van atelier Jans Pakhuys in Amersfoort. Verstandelijk beperkte bewoners van Amerpoort werken daar onder leiding van professionele kunstenaars.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.