RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdwenen pony Rico blijkt verdronken in zwembad

ACHTERBERG - De vermiste shetlander Rico uit Achterberg is verdronken in een zwembad in Rhenen. Het beestje verdween eind maart uit een weiland aan de Zandweg. Zijn bazin gaf hem op als vermist, de politie ging ervan uit dat hij was gestolen.

Rico verdween in de nacht van 25 op 26 maart samen met twee andere shetlanders uit zijn eigen weiland. De twee andere pony's stonden verderop in een maisveld, Rico was onvindbaar. De politie werd ingeschakeld om hem te vinden. Die hield rekening met meerdere scenario's, het beestje zou gestolen kunnen zijn of het zou kunnen gaan om een kwajongensstreek waarbij het hek van de wei bewust open was gezet. Het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedde ook aandacht aan de zaak.

Na een wekenlange zoektocht bleef het stil rond de verdwijning. Totdat afgelopen weekend een inwoner uit Rhenen Rico vond in zijn zwembad. De man wilde zijn zwembad zomerklaar maken en haalde het afdekzeil van het bad. Daaronder lag Rico in het water. Vermoedelijk is hij op zijn zwerftocht in het bad terecht gekomen en lukte het hem niet om er zelf uit te klimmen.

De eigenaar van het zwembad vond op internet de berichten over Rico en vond zo ook de eigenaresse van de pony. Samen met een loonbedrijf hebben ze het beestje uit het zwembad getild en daarna is Rico afgevoerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -