Ook in Wijk bij Duurstede vragen over Veilig Thuis / Samen Veilig

© RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Het aantal gemeentes waar partijen vragen om een groot regionaal onderzoek naar het functioneren van Samen Veilig Midden Nederland en Veilig Thuis blijft toenemen. De SP in Wijk bij Duurstede stelt vandaag vragen aan de plaatselijke wethouder. Ook begint de SP zijn eigen meldpunt voor klachten over Samen Veilig en Veilig Thuis.

LAATSTE KANS

Eerder al werden er vragen gesteld aan wethouders in Utrecht, Amersfoort, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Houten en De Bilt. In veel van die gemeente is de roep om een groot onderzoek. Op aangeven van de Utrechtse wethouder Victor Everhardt (D66) komt er al een regiobreed onderzoek naar het datalek. Voor veel politici in de provincie is dat niet voldoende, zij willen dat ook andere aspecten van het slecht functioneren van Samen Veilig onder de loep worden genomen.
De SP in Wijk bij Duurstede sluit zich daarbij aan. Jeroen Brouwer: "Vol ongeloof lazen we recent over een data-lek bij deze organisatie, waarbij de gegevens van patiënten op straat kwamen te liggen. Vervolgens lezen wij dat meer regiogemeenten onderzoek willen doen naar het functioneren van SAVE. En ook wij vinden het daarom tijd voor een regionaal onderzoek."
Het is een olievlek aan het worden
Jeroen Brouwer - SP Wijk bij Duurstede

EIGEN MELDPUNT

Ook de SP in Wijk pleit er inmiddels voor dat de taken van Samen Veilig Midden Nederland weer worden ondergebracht bij de overheid. Vorige week pleitte deskundige Adri van Montfoort daar al voor op een bijeenkomst in Houten.
Nadat eerder in De Bilt en Utrecht politici opriepen om klachten over Samen Veilig en Veilig Thuis bij hen te melden, volgt ook de SP in Wijk nu dat voorbeeld. De partij heeft een meldpunt geopend: hulpdienstwijkbijduurstede@sp.nl. "Het Wijkse College gaf bij de beantwoording van eerdere vragen aan geen lokaal onderzoek in te stellen, omdat er geen meldingen van klachten bekend waren," zo stelt Brouwer. "Nu ook in Stichtse Vecht en Ronde Venen vragen opgekomen zijn, is het dus een olievlek aan het worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.