RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raadsvragen na chaos bij Utrecht Marathon

UTRECHT - De Utrecht Marathon draaide voor zo'n 1.800 lopers uit op "verwarring en teleurstelling", stellen de Utrechtse partijen D66 en Student & Starter. Zij stellen raadsvragen over hoe het kon gebeuren dat sommige lopers de verkeerde kant op werden gestuurd en kilometers om moesten lopen.

"Omdat zo'n evenement impact heeft in en op de hele stad én we willen leren, stellen Tessa Sturk en ik vragen aan het college", schrijft D66-raadslid Has Bakker op Twitter.

Ze erkennen dat menselijke fouten mogelijk zijn, maar stellen dat het al wel de tweede keer is dat het misgaat. In 2012 ging het namelijk ook mis bij de Utrecht Marathon. Toen legden lopers door een fout van de organisatie slechts 8,8 kilometer af, in plaats van de 10 kilometer waarvoor ze zich hadden opgegeven.

D66 en Student & Starter vragen zich af wat de oorzaak is van de chaos en door wie dit werd veroorzaakt. Verder willen de partijen weten of lopers en andere weggebruikers in gevaar zijn geweest door bijvoorbeeld gevaarlijke verkeerssituaties of een gebrek aan EHBO'ers voor de lopers.

Ook willen ze weten of de gemeente zaken anders of beter had kunnen doen in de voorbereiding naar het evenement en wat de gemeente gaat doen om de volgende editie van de Utrecht Marathon wel tot een succes te maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -