RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duncan Laurence sleept OUTmusic Award alvast in de wacht

1/2
UTRECHT - Duncan Laurence heeft het Songfestival dan misschien nog niet gewonnen, zijn eerste prijs heeft hij al wel te pakken. Het nummer Arcade, waarmee hij ons land vertegenwoordigt, heeft de zogeheten OUTmusic Award gewonnen.

Sinds 2010 houdt de LHBT+ televisiezender OUTtv (gevestigd in Utrecht en te bekijken in de Benelux, ScandinaviŽ, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Canada) elk jaar een grote online poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het Eurovisiesongfestival wint.

Volgens de Europese LHBT+-kijkers van OUTtv gaat Laurence het liedjesfestijn winnen. Nederland won met een overtuigende meerderheid van de stemmen, gevolgd door Zwitserland, ItaliŽ, Zweden en Noorwegen. De negentienjarige Eliot Vassamillet, die voor BelgiŽ aantreedt, eindigde op een zesde plaats.

Laurence zegt "vereerd" te zijn met de eerste prijs.


DOELGROEP SONGFESTIVAL
"De organisatie weet dat deze doelgroep een belangrijk onderdeel vormt bij het succesverhaal van het festival. De LHBT+-gemeenschap heeft nu eenmaal goede voeling met Songfestivalmuziek", aldus OUTtv-gezicht Jens Geerts.

"De populariteit van Duncan is mede te danken aan hetfeit dat hij heel open is over zijn geaardheid. Het Songfestival kent naast heel wat LHBT+-fans, ook veel LHBT+-artiesten. Toch durven de meesten daar niet zo openlijk over te praten uit angst om stemmen of zelfs hun zangcarriŤre te verliezen. Door van zijn relatie met een andere man een normale zaak te maken, doet Duncan iets uiterst zeldzaam op dit Songfestival. Die eerlijkheid is moedig en geeft andere artiesten hopelijk ook de kracht om toch iets meer zichzelf te durven zijn", aldus Jens.

UITERST TROTS
Laurence zegt "vereerd" te zijn met zijn eerste prijs. "Ik heb er geen woorden voor. Op deze award ben ik uiterst trots. Ik herinner me nog wel het interview waarin Jens aan me vroeg wie de belangrijkste persoon voor me is en dat is daadwerkelijk mijn vriend, maar dat ik daardoor mensen een hart onder de riem steek om meer zichzelf te durven zijn, daar stond ik op dat moment niet bij stil."

Luister hier het nummer 'Arcade' van Duncan Laurence.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -