RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeentehuis Woudenberg weer open na brand, "nog nooit zo schoon geweest"

1/2
WOUDENBERG - Het gemeentehuis van Woudenberg is vanochtend weer open gegaan. Afgelopen vrijdag brak er een brand uit. Volgens burgemeester Titia Cnossen was het een relatief kleine brand. "Maar je ziet wat voor schade dat aanricht."

Volgens Cnossen moest het hele gemeentehuis schoongemaakt worden. Dat werd zo snel mogelijk gedaan, om het ongemak voor inwoners zo klein mogelijk te houden. "Het was een geluk bij een ongeluk dat de brand op vrijdagavond was dus we konden zaterdag nadenken hoe we maandag onze inwoners de diensten konden verlenen die ze het hardst nodig hebben."

De fysieke schade viel mee, maar de luchtkwaliteit was na de brand niet op orde. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de de boel schoongemaakt. "Het is echt wonderbaarlijk wat er uit de kast komt, de papieren worden zelfs schoongemaakt. Ik zei als grapje: "Volgens mij is het gemeentehuis nog nooit zo schoon geweest als nu.""

Over de mogelijke daders wil de burgemeester zich niet uitlaten. "Het onderzoek loopt gewoon nog. Er is geen nieuws over en dat laten we ook mooi bij de politie."

Gemeentehuis Woudenberg weer open na brand


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht