RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorters protesteren tegen nieuwbouwplannen Park Schothorst


AMERSFOORT - Inwoners van Amersfoort verzetten zich tegen het plan van de gemeente om zestig huizen te bouwen in stadspark Schothorst. Ze zijn onder meer een petitie begonnen om de politiek op andere gedachten te brengen. Gisteravond was actiegroep Behoud Park Schothorst ook bij de gemeenteraadsvergadering om namens bewoners de onvrede over de plannen over te brengen.

"De tribunes in de raadszaal zaten overvol", zegt Hielke Zantema van de actiegroep. "Dus een heel duidelijk signaal naar de Amersfoortse raad toe dat de hele Amersfoortse bevolking hier niet achter staat en hier niet op zit te wachten."

Volgens Zantema is ook de raad van Amersfoort niet onverdeeld enthousiast over het plan. "En daaruit maken wij op dat het zeker nog geen gelopen race is." De bewoners willen meer betrokken worden bij de planvorming, maar het liefst zien ze het hele idee van tafel gaan.

PRACHTIGE PLEK
"Het is niet zo dat wij maar een paar omwonenden zijn uit de straten rondom de plek waar het om zou gaan. Inmiddels hebben meer dan drieduizend mensen de petitie ondertekend die zeggen: geen huizenbouw in Park Schothorst."

"Dit is een prachtige plek", zegt Zantema. "Wij zeggen: handen af van park Schothorst. De groene long van Amersfoort."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -