Zes jaar geëist tegen miljoenenoplichter uit Amersfoort

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep zes jaar cel geëist tegen een 35-jarige man uit Amersfoort. Volgens het OM heeft de man samen met een medeverdachte 674 particuliere beleggers voor meer dan 21 miljoen euro opgelicht.
De verdachten zouden onder meer gaan beleggen in vakantiehuizen in Costa Rica. Via hun bedrijf Centurion Vastgoed beloofden ze beleggers een gegarandeerd rendement van 8 procent voor hun investering. Maar in werkelijkheid staken de verdachten het grootste gedeelte van het door de beleggers ingebrachte geld in hun eigen zak. Volgens het OM zijn ze schuldig aan oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en faillisementsfraude.
De officier van justitie in hoger beroep, de advocaat-generaal, vindt dat de verdachten de beleggers bewust hebben voorgelogen en alleen maar aan zichzelf hebben gedacht. "Dat beleggers wellicht in zeer grote problemen konden komen, hebben zij zich kennelijk niet aangetrokken. Verdachten hebben vanaf dag 1 maar één doel voor ogen gehad en dat is er zelf beter van worden."
In 2016 werd de Amersfoorter tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld. De medeverdachte kreeg toen een celstraf van 3,5 jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zowel het OM als de verdachten gingen tegen dit vonnis in beroep. Een derde verdachte werd eerder in hoger beroep al veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Het gerechtshof doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.