FC Utrecht treft Heracles in play-offs na zege tegen Heerenveen

Sander van de Streek maakte de 2-1 voor FC Utrecht
Sander van de Streek maakte de 2-1 voor FC Utrecht © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft in eigen huis de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Heerenveen werd met 3-1 verslagen. Daardoor eindigt FC Utrecht als zesde.
René van den Berg, Pieter van Schaick en Gert Kruys met FC Utrecht - Heerenveen.
Dick Advocaat is nog niet klaar bij FC Utrecht.
FC Utrecht maakte een achterstand ongedaan. Ben Rienstra bracht Heerenveen na een half uur aan de leiding en nog voor rust maakte FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen gelijk. Sander van de Streek bezorgde de thuisploeg een voorsprong met een fraaie uithaal met links en in de 81e minuut bepaalde Cyriel Dessers de eindstand met een bekeken schot.
Willem Janssen werd door de supporters uitgeroepen tot populairste speler.
Cyriel Dessers: "Scoren voelt als drugs voor een spits"
In de play-offs treft FC Utrecht Heracles, dat met 3-1 van PSV verloor. Zaterdagavond speelt FC Utrecht om 18.30 uit in Almelo. De return is dinsdagavond om 18.30 in Utrecht.
Mark van der Maarel startte in de basis
De andere halve finale gaat tussen Vitesse en FC Groningen. Vitesse eindigde als 5e na een 1-3 zege op VVV. FC Groningen verloor van FC Emmen met 1-0, maar werd toch 8e.