Vrouw redt peuter uit singel in Woerden: "Ik twijfelde geen moment"

© Google Streetview
WOERDEN - Toen Miranda Haasnoot vandaag onderweg was naar de bieb in Woerden hoorde ze plotseling iemand om hulp roepen. Een vrouw was de eendjes bij de Burgemeester H.G. van Kempensingel aan het voeren toen de kinderwagen met daarin haar tweejarige kleindochter plotseling het water in reed.
"Ik kwam de bocht om en ik hoorde ineens 'help, help, ik kan niet zwemmen'. De oma stond met haar benen in het water en iets verderop zag ik een kinderwagen zinkend de singel in gaan", vertelt Miranda.
"Ik zette mijn fiets neer op de standaard en zei tegen m'n zoontje dat hij heel stil moest blijven. Ik gooide m'n jas uit en tas af en sprong het water in. Ik twijfelde geen moment om dat kind boven water te houden", aldus Miranda.

TOT HET KINNETJE

Haar hulp kwam precies op tijd: "Het kind zat al tot het kinnetje onder water. Ik heb de kinderwagen naar me toegetrokken en het kind omhooggehouden. Toen is er nog een man bijgesprongen en samen hebben we het kind op de kant getrokken. Er dreven nog een paar schoentjes een paar meter verder. Ik was toch al nat dus die heb ik ook nog even opgehaald."
Het meisje was helemaal nat en om te voorkomen dat ze onderkoeld zou raken, trok Miranda haar kleren uit: "Ik heb haar de jas van mijn zoon maar aangetrokken en ben naar huis gegaan. Zo kon ik immers niet naar de bieb."
Een lintje of speldje hoeft Miranda niet. "Ik ben allang blij dat het goed is afgelopen", besluit ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.