Heuvelrug bespreekt brief college over woningbouw marinierskazerne

© RTV Utrecht
DOORN - De gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug bespreekt vanavond een brief van het college over de marinierskazerne in Doorn. De wethouder wil de staatssecretaris duidelijk maken dat het terrein nodig is voor woningbouw.
Aanvankelijk zou de marinierskazerne uit Doorn vertrekken, maar vorige maand werd bekend dat een deel van de mariniers voorlopig op het terrein blijft, tot groot ongenoegen van de lokale politiek. Er is namelijk een groot tekort aan huizen. Op het terrein is ruimte voor circa 500 woningen.
D66, de grootste oppositiepartij van de gemeente, vindt dat de gemeente niet teveel moet wachten op signalen uit Den Haag en zelf een plan moet maken. "De gemeente is namelijk niet de baas over het terrein, dus we zullen moet afwachten wat de besluitvorming is in Den Haag", zegt fractievoorzitter Karin Oyevaar.
In plaats daarvan vindt D66 dat de gemeente zich beter kan focussen op andere terreinen voor woningbouw. "Er zijn voldoende terreinen waar we nog aan de slag kunnen", aldus Oyevaar. Daarnaast vindt ze ook dat de belangen van de mariniers moet worden meegenomen. "Ook al betekent dit vertraging van onze eigen planvorming."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.