RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bestuurder die stoned zwaar ongeval veroorzaakte, ging daarna opnieuw in de fout

DE BILT/ZEIST - Een 32-jarige automobilist die vorig jaar onder invloed van cannabis een zwaar ongeval veroorzaakte in De Bilt is acht maanden later opnieuw de fout ingegaan. Dat bleek vanochtend tijdens een rechtszitting over de zaak. Afgelopen december werd hij in Zeist door de politie weer stoned achter het stuur aangetroffen.

Volgens het Openbaar Ministerie reed de man op 13 april vorig jaar bij een kruising op de Utrechtseweg door rood en reed hij vervolgens over de busbaan. Daar negeerde hij opnieuw het rode licht en schepte hij een fietser die ter hoogte van de Dorpstraat overstak. Die raakte daarbij zwaargewond.

GEBROKEN NEKWERVELS
Het 80-jarige slachtoffer kwam onder de auto terecht en moest door de brandweer worden bevrijd. In het ziekenhuis bleek hij onder meer gebroken nekwervels, gebroken ribben, een doorboorde long en een hersenkneuzing te hebben.


Volgens familieleden maakt het slachtoffer het naar omstandigheden goed en is hij weer redelijk de oude. De vitale man werkt hard aan zijn herstel en loopt inmiddels met rollator, maar voor het ongeluk tenniste hij nog twee keer per week.

ZAAK AANGEHOUDEN
Het OM beschuldigt de automobilist van het veroorzaken van het ongeluk in De Bilt, het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Volgens getuigen zat er op het moment van het ongeluk ook nog een klein kind bij hem in de auto.

Het was de bedoeling om de zaak vandaag inhoudelijk te behandelen en met een strafeis te komen, maar de verdachte was er niet en ook geen advocaat. Volgens het OM is er iets misgegaan waardoor de dagvaarding voor de zitting hem niet heeft bereikt. De behandeling van de zaak is daarom verschoven naar 19 september.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -