RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse kritiek op plan om toekomst Overvecht te verbeteren

UTRECHT - Het plan Samen voor Overvecht moet beter worden uitgewerkt. Dat vindt de meerderheid in de gemeenteraad van Utrecht. Wethouder Kees Diepeveen zegt toe dit najaar een uitgewerkt actieplan aan de raad voor te leggen. Voor gemeenteraadsleden is dit geen reden om nu al in te stemmen met het plan.

Met het ambitieplan 'Samen voor Overvecht' wil de gemeente de kwaliteit van de wijk Overvecht verbeteren. Maar de kritiek van de raadsleden op het plan is fors. Zo zegt Sander van Waveren van het CDA: "Het college van Utrecht slaat de plank mis met het plan."

Wel complimenteert de partij het college voor het feit dat er een plan ligt om de leefomgeving in de wijk te verbeteren. Maar het handelen van de gemeente sluit daar niet op aan. Zo wil Utrecht de veiligheid op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht verbeteren, maar wordt er wel ruimte gegeven om een coffeeshop te beginnen. Dat verbetert de veiligheid niet, zo oordelen raadsleden. Ook de plannen voor de nieuwe prostitutiezone aan 't Zandpad dragen niet bij aan de veiligheid in de wijk, vindt het CDA. Het plan kan beter.

FINANCIňLE ONDERBOUWING
De VVD, bij monde van Queeny-Aimee Rajkowski, vindt dat er zeker meer aandacht moet zijn voor de wijk Overvecht. Ze is blij met de ideeŽn, maar vindt dat er meer gedaan moet worden aan het verbeteren van de veiligheid. Ook heeft ze grote vraagtekens bij de financiŽle onderbouwing. "Ik wist niet of ik moest lachen of huilen toen ik het financiŽle plaatje zag. Ik wil dit echt wat duidelijker hebben."

Ik wist niet of ik moest lachen of huilen toen ik het financiŽle plaatje zag"
Queeny-Aimee Rajkowski

Op het plan 'Samen voor Overvecht' is ook veel kritiek van onder meer de wijkraad Overvecht. De raad noemt het plan weinig concreet en begrijpt niet dat er toch een coffeeshop op het bedrijventerrein bij kan komen en dat de nieuwe prostitutiezone nog steeds gepland staat.

SOCIALE HUURWONINGEN
Een ander onderdeel van het plan is om de hoeveelheid sociale huurwoningen te verminderen. Hier maakt de PvdA zich zorgen over. Rick van der Zweth vindt het belangrijk dat er wel voldoende sociale woningbouw blijft in de stad. Ook maakt de partij zich zorgen over de proef in Overvecht om woningen van het gas af te halen. "Is Overvecht de plek om dit soort projecten te doen?" Van der Zweth denkt dan ook aan de komst van een coffeeshop.

GroenLinks vindt dat je de negatieve gevoelens niet moet versterken. Fred Dekkers refereert aan de vrees van bewoners over de komst van de coffeeshop en de prostitutiezone. Ook zijn de bewoners niet blij met het pilotproject om woningen Aardgasvrij te maken.

ARMOEDE
De PvdA vindt dat er veel meer aandacht moet zijn voor de kinderen die in armoede opgroeien. In het plan is aandacht voor extra schuldhulpverlening, maar volgens Rick van der Zweth moet er meer gebeuren.

Coalitiepartij ChristenUnie heeft ook nog kritiek op het plan. De partij wil meer duidelijkheid over de rol van de wijkambassadeurs. D66 wil graag meer informatie over de uitvoering van het plan Samen voor Overvecht en wil weten hoe de vorderingen in Overvecht worden gemeten.

Op 13 juni wordt het debat over het verbeterplan voor Overvecht voortgezet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -