RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse gaybar klaar voor het Songfestival: "Ongegeneerd gekke dingen leuk vinden"

1/2
UTRECHT - De vlaggetjes hangen, het tv-scherm staat klaar en de kelder zit stampvol drank. De Utrechtse gaybar Café Kalff aan de Oudegracht van Robbert Kalff is klaar voor het optreden van de kersverse Amersfoorter Duncan Laurence, tijdens de voorronde vanavond van het Eurovisiesongfestival.

Voor Robbert is het Songfestival elk jaar een groot feest, letterlijk en figuurlijk: hij heeft al een flinke gastenlijst opgebouwd, het aantal ging van 300 naar inmiddels 1500 gasten tijdens de finale vorig jaar. "Het liep best wel uit de hand, het stond rijen dik voor de ramen." Kalff zet daarom de steeg af om daar ook mensen kwijt te kunnen.

En nog steeds groeien de aantallen. "Vorig jaar was om 23.00 uur het bier op. Het is moeilijk in te schatten hoeveel man er komt. Maar ik heb er nu wel meer rekening mee gehouden."

FEEST VOOR DE BUURT
De sfeer rondom het Songfestival is duidelijk te merken volgens Robbert. "Ik vind het leuk om met zijn allen één gevoel te hebben." Kalff hoopt daarom ook de buurtbewoners enthousiast te maken. "Het is geen gayfeest, het moet een feest zijn voor iedereen. Er hangt ten onrechte een bepaalde tuttigheid en gay-imago aan", volgens Kalff.

De tekst gaat onder de foto verder.

 Het grote feest tijdens het Songfestival vorig jaar. Het grote feest tijdens het Songfestival vorig jaar. | Foto: Café Kalff

De uitbater verwacht dat vanavond om 20.00 uur de eerste gasten binnenkomen. "We mogen weer ongegeneerd gekke dingen leuk vinden. En als Duncan optreedt is de bar dicht en kan er geen drankje worden gehaald, en tijdens een pakkend liedje is iedereen stil", vertelt hij.

"Maar wanneer Jan Smit iets geks zegt, denken we soms: waar gaat dit over? Jan heeft wel eens gezegd dat hij mee wou doen met het festival, maar alsjeblieft niet."

SHAKEN ACHTER DE BAR
Robbert is fan van de Nederlandse inzending. "Tijdens de clip had ik een brok in mijn keel, het liedje is heel universeel en makkelijk mee te zingen. We zitten sowieso in de finale. Ik hoop dat we niet weer als laatste worden genoemd, want dan is het echt shaken achter de bar."

En stel dat het festival volgend jaar naar Nederland komt, dan heeft Kalff al wel een plannetje. "Ik heb er stiekem al wel over nagedacht, misschien ga ik het plein erbij pakken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -