Vrouw die peuter redde uit water in Woerden bekroond tot held: "Je doet wat je kan"

Heldin Miranda met haar zoon Siem langs de Singel
Heldin Miranda met haar zoon Siem langs de Singel © RTV Utrecht
WOERDEN - "Superheld!", "Supergoede snelle actie!" en "Tranen in m'n ogen". Zomaar drie reacties op Facebook over de vrouw die gisteren een peuter redde uit de Singel in Woerden. Miranda Haasnoot wordt gezien als held, maar zelf blijft ze nuchter.
"Kijk uit voor het water", zegt Miranda's zoon Siem op haar arm. Ze staan samen aan de kade waar het allemaal gebeurde. Gisteren reed daar een kinderwagen het water in. Een oma was met haar tweejarige kleindochter de eendjes aan het voeren toen het mis ging. Miranda kon met behulp van een andere voorbijganger de kinderwagen met haar kleindochter uit de Singel krijgen.

BEETJE KOUD

"Vanaf het moment dat ik het kindje beetpakte was er totaal geen paniek in haar ogen", blikt Miranda terug. "Ze keek zo van: 'tja het gebeurt!". Ook zoon Siem is nog vol van het moment: "daar was de kinderwagen. Daar mama. Daar ging mama er in springen", spreekt de vierjarige honderduit op de arm van moeder. "We gaan er niet in vandaag hè, beetje koud", zegt Miranda droog.
Op Facebook wordt Miranda overladen met positieve reacties. En vandaag geeft ze meerdere keren een interview voor camera. Gisteren zei Miranda al dat ze geen lintje hoef en ook vandaag blijft ze nuchter: "Ik zie het zelf als niet meer dan je hulp aanbieden waar je kan. Mensen noemen me een held, tja. Je doet gewoon wat je kunt. Maar ik ben blij met de goede afloop. Ik had geen minuut later moeten zijn."
In onderstaande reportage blikt Miranda terug op het moment van gisteren. Meer lezen kan hier.
Vrouw redt peuter uit singel in Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.