Jongerensoos Kamerik blijft toch langer open

© Peter Knieriem / RTV Utrecht
KAMERIK - De gemeente Woerden heeft besloten de noodlijdende jongerensoos De Bijn in Kamerik tegemoet te komen. Met dank aan de bevlogenheid van het bestuur, mag het centrum toch langer open blijven.
De soos dreigde na een halve eeuw te moeten sluiten vanwege de openingstijden. Die moesten volgens de gemeente aangepast worden na klachten van geluidsoverlast. De soos mocht nog maar tot middernacht open zijn, waardoor de baromzet omlaag gaat. Volgens het bestuur van de soos zou dat de doodsteek betekenen voor het jongerencentrum.
De gemeente wil de soos na een gesprek met de jongeren tegemoet komen. Wethouder Arthur Bolderdijk zegt hij onder de indruk is van het bestuur van de soos. "Ze zijn heel enthousiast en hebben laten blijken dit serieus te nemen. De jongeren zijn een petitie gestart en ze hebben handtekeningen verzameld. Daarmee tonen ze hun goede wil. Dat is nieuw en voor ons een argument om de regels te versoepelen."
Het is nu de bedoeling dat De Bijn de hele maand juni om middernacht sluit, er maatregelen komen tegen de overlast en er een raad van toezicht komt die de boel in de gaten houdt. Als dat goed gaat, kan de soos daarna weer langer open.
Het bestuur van de jongerensoos is blij dat de gemeente ze nu tegemoet komt. Ze gaan er de komende tijd alles aan doen om de overlast tegen te gaan.
Jongerensoos Kamerik toch langer open

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.