RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duncan Laurence door naar finale Eurovisiesongfestival

UTRECHT - Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisiesongfestival. De zanger uit Amersfoort wist met zijn nummer Arcade genoeg stemmen binnen te slepen voor de grote finale op zaterdag.

Duncan stond vanavond in de tweede voorronde van het songfestival in Tel Aviv. Naast Nederland kwalificeerden Noord-MacedoniŽ, AlbaniŽ, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta zich voor de finale.

Afgelopen dinsdag was al de eerste voorronde. Daar wisten Griekenland, Wit-Rusland, ServiŽ, Cyprus, Estland, TsjechiŽ, AustraliŽ, IJsland, San Marino en SloveniŽ al een plekje in de finale te bemachtigen.

BOOKMAKERS
De bookmakers zeiden de afgelopen weken al dat ook Duncan met zijn Arcade verzekerd zou zijn van een finaleplaats, maar de zanger wilde daar zelf absoluut niets van weten. "Het is geen gelopen race", zei Duncan vanmorgen nog bij het verlaten van zijn hotel.

De voorbereidingen verliepen ook niet vlekkeloos. Bij de technische repetities bleken er problemen met de lichtbal op het podium en de visuals. Maar tijdens het optreden van vanavond ging alles zoals het moest gaan. De Amersfoortse zanger oogde in aanloop naar de avond ook rustig. Daar was hij zelf misschien nog wel het meest verbaasd over. De voorspellingen van de bookmakers legde hij naast zich neer. "Ik focus me op mijn muziek", zei hij tegen de NOS.

FINALE
Nu Duncan een finaleplekje heeft bemachtigd, kan hij zich gaan voorbereiden op de finale van zaterdag. Dan neemt hij het op tegen 25 andere landen.

Het grootste deel daarvan heeft zich gekwalificeerd via de halve finales. Alleen gastland IsraŽl en de zogenoemde 'big five' - Duitsland, Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ, Spanje en Frankrijk - waren al verzekerd van een plek in de eindstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -