RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Proef om aanrijding met reeën te voorkomen op Utrechtse Heuvelrug

UTRECHTSE HEUVELRUG - Op de Utrechtse Heuvelrug en in de provincie Gelderland loopt een proef om te zien welke maatregelen het meest effectief zijn om aanrijdingen met reeŽn te voorkomen. De test geldt voor twee maatregelen: 'virtuele hekwerken' en 'gericht afschot'.

De virtuele hekken bestaan uit sensoren en paaltjes in de wegberm. De sensoren geven, wanneer ze door koplampen worden beschenen, een geluids- en lichtsignaal dat reeŽn afschrikt om over te steken. De andere maatregel is het verminderen van de reeŽnpopulatie door ze gericht af te schieten in het gebied direct langs de wegen.

De proef gaat vier jaar duren. Hij wordt gedaan op 6 kilometer weg op de Utrechtse Heuvelrug en 18 kilometer in de Achterhoek. Als eerste wordt daar een tijdje gemeten hoeveel reeŽn in de bermen staan of oversteken. De hele periode wordt bijgehouden hoeveel dieren daar worden aangereden.

In de periode 2016-2017 zijn in Nederland ruim 6300 reeŽn geregistreerd als slachtoffer van een aanrijding op verkeerswegen. Doordat de reeŽnpopulatie nog steeds groeit, neemt ook het aantal aanrijdingen toe.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -