Jongen uit Zeist (14) is gek op Elvis: "Hij was een goed mens"

© RTV Utrecht
ZEIST - Matthew uit Zeist is pas 14 jaar, maar houdt van de muziek die een halve eeuw geleden de hitlijsten aanvoerde. Hij is gek op Elvis. Zijn slaapkamer is een ware ode aan The King. "Hij heeft zoveel liedjes, dat je er niet vanaf kan blijven. Ik wil alles horen".
Van mokken, casettebandjes, een miniatuur Graceland tot een telefoon waar Elvis op danst. Alles ademt Elvis op de kamer van Matthew. Zelfs z'n behang is van voorzien van een zwarte vetkuif. Op z'n 12e hoorde Matthew voor het eerst een plaat van Elvis bij z'n oma: "Dat was Johnny be Good, een hele wilde. Ik rende door de kamer zo goed vond ik het."

VERZAMELING

Vervolgens kreeg hij muziek van z'n ouders en twee jaar later is de verzameling al flink uitgebreid. Elvis betekent veel voor Matthew: "Ik word best wel vaak gepest. En Elvis helpt me er doorheen te komen. Na het luisteren ben ik altijd heel vrolijk".
Vaak draagt Matthew een speciaal gemaakt Elvis-jasje, hij heeft een zwarte kuif en elke spreekbeurt is over The King gegaan. Op school krijgt Matthew veel reacties: "Ik ben het gewend. Elvis geeft me steun en troost".

DRANK EN DRUGS

De generatie van Matthew luistert naar Lil Kleine, Drake of Boef. Maar daar moet de 14-jarige niks van hebben: "Als je dat opzet ben ik binnen tien seconden weg. Het verschil is dat zij zingen over drank en drugs. Maar Elvis zingt over mooie dingen in het leven en aardig zijn voor elkaar. Hij was een goed mens."
Matthew droomt tegenwoordig volgens mij in Elvis
Moeder Matthew
De afloop was wat minder goed voor Elvis; hij overleed aan een hartaanval door een overdosis aan medicijnen. Als die nog zou leven, zou Matthew heel veel geld neertellen voor een concertkaartje. Maar ondanks allerlei complottheoriën gelooft Matthew niet dat hij nog leeft: "Ik denk niet dat hij z'n eigen dood gefaket heeft. Daar geloof ik niet in."

RUIMTE MAKEN

Zijn oma zorgde dus voor het begin van de verzameling. Want invloed van zijn vader en moeder is er niet bij, vertelt moeder Dominique Rensing: "Wij luisteren naar een mengelmoes van Prince, Dire Straits en Michael Jackson. Heel veel verschillende muziek, maar Elvis komt bij ons niet voor. Terwijl Matthew volgens mij tegenwoordigt droomt in Elvis".
Z'n ouders vinden het prachtig: "Ik vind het helemaal fantastisch dat hij een passie heeft. En dit is beter dan de huidige muziek van de jeugd", lacht moeder. "Ik hoop dat z'n oudste broer binnenkort op kamers gaat. Dan kan hij daar in en blijven verzamelen."
Matthew is niet van plan te stoppen met z'n passie. Op z'n 18e wil hij naar het huis van The King: Graceland. En later wil hij Elvis-imitator worden. "Ik ben 'm nooit zat. En ik vind het heel mooi om z'n nummers te blijven zingen. En zo ook ander jeugdig publiek aan te spreken." En zo doet Matthew eer aan z'n eigen collectie. Want hij heeft twee platen met de titel: 'The King Lives On'.
14-jarige jongen uit Zeist is gek op Elvis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.