RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM test trajectcontroles N-wegen, vanaf september wordt ook echt je snelheid gemeten

PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie begint met het testen van trajectcontrolesystemen op N-wegen. De afgelopen maanden is het systeem aangelegd langs verschillende wegen. Vanaf september wordt ook daadwerkelijk de snelheid van weggebruikers gemeten.

In Utrecht wordt er trajectcontrole ingevoerd op de N414 tussen Eembrugge en Bunschoten en op de N230 (het provinciale deel van de Zuilense Ring). Het is voor het eerst dat dit soort controles ook worden ingevoerd op N-wegen. Tot nu toe werden er alleen trajectcontroles gehouden op snelwegen, zoals op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam.

CAMERA'S LANGS DE WEG

Bij trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg. Ze maken opnames van alle voertuigen die voorbij rijden en een computer berekent de gemiddelde snelheid.

Volgens het Openbaar Ministerie zorgt het systeem ervoor dat weggebruikers zich beter aan de snelheid houden. Op wegen waar vaak te hard gereden werd, daalde het aantal overtredingen na invoering van trajectcontrole.

Het OM zegt dat uit analyse blijkt dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Daarom wordt nu trajectcontrole ingevoerd op als gevaarlijk bekendstaande N-wegen.

SEPTEMBER

De komende maanden zijn nog uitgetrokken voor het testen van de aangelegde systemen. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet langs de provinciale wegen.

Weggebruikers worden via de lokale media en met borden langs de weg gewaarschuwd als de trajectcontrole in werking gaat. Rijden ze daarna te hard op het tracé, dan kunnen ze een bekeuring thuis verwachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -