RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud-wethouder Utrechtse Heuvelrug Hans Nijhof overleden

AMERONGEN - Oud-wethouder Hans Nijhof van Utrechtse Heuvelrug is vannacht op 60-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn vrouw Karolien vanmorgen bekend. Nijhof was terminaal ziek, hij leed aan slokdarmkanker met uitzaaiingen.

"Lieve mensen. Mijn lieve Hans is vannacht overleden. Hij heeft genoten van het ochtendritueel het afgelopen jaar, waarvoor mijn warme dank", schrijft ze op zijn Twitteraccount. "Nader bericht volgt nog. Ik hoop dat dit daar komt waar het moet zijn", besluit ze het bericht.


BURGEMEESTER NAAFS

Burgemeester Frits Naafs spreekt van een "heel verdrietig bericht". "Onze lieve oud-wethouder Hans Nijhof is vannacht overleden. Wij leven intens mee met Karolien."

OPEN OVER ZIEKTE

Nijhof werd onlangs opnieuw opgenomen in het ziekenhuis vanwege longembolie. Nijhof, die in Amerongen woonde, schreef sinds vorig jaar op social media veel over zijn ziekte. Veel mensen laten weten dat te hebben gewaardeerd. "Hans heeft met zijn tweets veel mensen geraakt en een diepe indruk achter gelaten", laat ťťn volger in een reactie weten aan Karolien. "Ik hoop dat die wetenschap u tot troost zal zijn in deze zware tijd."

Afgelopen maandag werd hij zelfs trending op Twitter nadat cabaretier Jochem Myjer hem een goedemorgen wenste. Myjer twitterde: "Mooi begin van de dag om met zn allen Hans even goedemorgen te wensen". Hij voegde de hashtag #goedemorgenhans toe en velen namen die over.

Nijhof was als wethouder onder meer verantwoordelijk voor onderwerpen zoals zorg, cultuur, milieu, afval en bibliotheken. Hij was aangesloten bij de combinatiepartij GroenLinks-PvdA. Vorig jaar mei stopte Nijhof met zijn werk als wethouder, vanwege zijn ziekte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht