RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Reacties op overlijden Nijhof: "Was een steun voor veel Twitteraars in hetzelfde schuitje"

1/2
AMERONGEN - Op sociale media en in de politiek in de Utrechtse Heuvelrug is met verdriet gereageerd op het overlijden van oud-wethouder Hans Nijhof. Hij overleed vannacht op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker met uitzaaiingen.

Op Twitter berichtte hij het afgelopen jaar heel open en eerlijk over zijn ziekteverloop. "Het is een bericht waarvan we wisten dat het zou komen", zegt burgemeester Frits Naafs in een reactie aan RTV Utrecht. "Heel triest natuurlijk. Sinds Hans vertelde over zijn ziekte, heb ik wekelijks contact met hem gehad. Dan hadden we uitgebreide telefoongesprekken, of ik ging bij hem langs. Ik zal eraan moeten wennen, dat dat er niet meer is."

Burgemeester Frits Naafs: "Soms was het confronterend wat hij zei, maar het hielp anderen."


Naafs noemt de oud-wethouder "een bijzonder mens". Zijn openheid op sociale media maakte het volgens de burgemeester voor iedereen makkelijker om met hem over zijn ziekte te praten. "Hij was in zijn rol als wethouder altijd al duidelijk in wat hij wilde en zei. Sinds hij kanker kreeg, heeft hij dat ook altijd gedaan. Soms was het confronterend wat hij zei. Maar het hielp andere mensen, heb ik begrepen. Als hij een rotdag had, zei hij dat gewoon. Gelet op de tienduizend volgers die hij op Twitter had, die soms in hetzelfde schuitje zaten als hij, zal hij zeker niet alleen in onze gemeente gemist worden. Daar ben ik van overtuigd."

En dat blijkt: direct nadat zijn vrouw Karolien het bericht van Nijhofs overlijden openbaar maakte, stroomden de condoleances via het medium binnen en was Hans Nijhof 'trending topic'. Velen laten weten waardering te hebben voor zijn openheid en willen zijn vrouw een hart onder de riem steken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht