RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Historische boottochten door Woerden blijven doorgaan

1/3
WOERDEN - Even leek het erop dat Woerden het deze zomer zonder de beroemde rondvaarten in het Romeinse tijd-thema moest stellen. De vorige organisatie stopte ermee vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Maar toen stonden Andrew en Carolien de Ruiter op. Zij kochten een boot en gaan het stokje overnemen.

"We wilden iets heel anders", zegt Carolien. Samen met haar man werkte ze op de markt, maar dat waren ze zat. "Toen zagen we deze rondvaartboot te koop. Andrew gaat varen en ik zorg dat het de mensen aan niets ontbreekt."

De nieuwe rondvaartboot wordt vandaag feestelijk onthaald door burgemeester Molkenboer. Het schip heet 'Sweet Caroline', vernoemd naar eigenaresse Caroline. Ze doet het niet alleen met haar man, het stel krijgt hulp van Gilde Woerden.

Norbert Teunissen van het Gilde vertelt dat de gasten op de boot niet alleen verhalen horen over de Romeinse tijd. Ook onderwerpen zoals de waterlinie, de limes en de Woerdense kaascultuur komen aan bod.

Caroline: "De boot is vernoemd naar mij."


De vorige boot waarmee rondleidingen over de Woerdense singels werden gegeven, ligt nog ergens in de haven. "Binnenkort gaat-ie naar Utrecht", vertelt Teunissen.

Mensen die ge´nteresseerd zijn in een rondtocht door Woerden, kunnen contact opnemen met de lokale VVV of de website van 'Sweet Caroline' bezoeken.

"De Romeinen kwamen er rond het begin van de jaartelling achter dat in Woerden kaas werd gemaakt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht