Woerdenaar hoort zeven jaar celstraf eisen voor raketaanslag op Panorama

De schade na de beschieting met het antitankwapen.
De schade na de beschieting met het antitankwapen. © ANP
WOERDEN - Tegen de drie verdachten van de aanslag met een raketwerper op het kantoor van weekblad Panorama heeft het Openbaar Ministerie celstraffen geëist tot zeven jaar. De drie mannen zijn lid van de Woerdense afdeling van motorclub Caloh Wagoh Main Triad, waarvan Richard Z. (42) president is.
De aanklaagster ziet Z. uit Woerden als de coördinator van de aanslag. Ze eiste tegen hem zeven jaar gevangenisstraf. John P. (46) uit Spijkenisse en Rotterdammer Mike van den B. (26) hangt zes jaar celstraf boven het hoofd. Het OM houdt hen verantwoordelijk voor de beschieting.
Het pand Panorama werd 21 juni vorig jaar beschoten met een antitankwapen. Er vielen geen doden of gewonden, maar de schade aan het gebouw was groot.
Verdachte van den B. verklaarde vanmorgen dat hij erbij was toen de lege Panorama-redactie in Amsterdam juni vorig jaar werd beschoten. De Rotterdammer vertelde ook dat hij vooraf niet wist dat dit zou gebeuren en betuigde zijn spijt dat hij die dag chauffeur was.
Van den B. kwam hiermee terug op eerdere verklaringen waarin hij zijn betrokkenheid ontkende. De verdachte zei dat hij eerder niets durfde te zeggen, maar dat hij niet wil opdraaien voor iets wat hij niet heeft gedaan. "Wat ik wel heb gedaan, daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.