RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Omwonenden van beoogde asiellocatie De Meern niet te laat geïnformeerd'

DE MEERN - De omwonenden van een beoogde opvanglocatie voor minderjarige asielzoekers in De Meern zijn niet te laat ge´nformeerd. Dat stelt het college van Utrecht in antwoord op raadsvragen van de VVD, PVV en Stadsbelang Utrecht. Omwonenden van het pand aan de Meentweg lieten eerder weten dat ze vonden dat de gemeente en het COA hen veel te laat van de plannen op de hoogte hadden gebracht.

Het college schrijft dat het gebruikelijk is dat bewoners pas na de aankoop van het pand door het COA "de mogelijkheid wordt geboden om in gesprek te gaan over de invulling van deze kleinschalige woonvoorziening". Het COA heeft het pand gekocht aangekocht om er maximaal 20 jongeren in de leeftijd van 14 tot 17,5 jaar op te vangen.

Voordat het pand kan worden betrokken, moet het COA nog wel een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan krijgen. Het pand heeft nu nog de functie wonen. Ook is er waarschijnlijk een onttrekkingsvergunning nodig, omdat het pand door de nieuwe functie formeel "onttrokken gaat worden aan de woonvoorraad van de gemeente Utrecht". De raad mag zich hierover uitspreken voordat het college een definitief besluit neemt.

Op 22 mei is er voor de bewoners een informatieavond. Daar zullen naast de gemeente ook het COA, voogdijinstelling Nidos en de wijkagent aanwezig zijn om in gesprek te gaan met de aanwezigen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -