Tbs moordenaar Nadia van de Ven verlengd met twee jaar

Nadia van de Ven.
Nadia van de Ven. © Familie Van de Ven
UTRECHT - De moordenaar van de Utrechtse Nadia van de Ven moet nog twee jaar onder begeleiding van een tbs-instelling blijven. Dat heeft de Utrechtse rechtbank vandaag bepaald. Pascal F. vermoordde in 2002 de Utrechtse studente in het studentenhuis, waar hij beheerder was. Hij schoot haar met een gestolen pistoolmitrailleur vier keer door het hoofd.
Pascal F. kreeg twintig jaar cel en tbs. Het afgelopen jaar kreeg hij in relatief korte tijd meer vrijheden. Zo woont hij in een appartement buiten de inrichting, zonder 24-uurs toezicht en werkt hij op dagelijkse basis buiten de muren van de inrichting.
De tbs-instelling verklaarde tijdens de zitting dat de tijd nog niet gekomen is om het toezicht op te heffen. "Dan dreigt dat hij vereenzaamt en opnieuw een misdrijf pleegt", zei het hoofd van het behandelteam van de tbs-inichting 'De Rooyse Wissel', waar Pascal F. onder behandeling is.
De familie van Nadia is verbaasd over de vrijheid die de tbs'er krijgt. "We hebben sterk het gevoel dat hij weer terug gaat vallen. En wat gebeurt er dan?", zegt de zus van het slachtoffer.
Officier van justitie Ramon Wildeman heeft ook twijfel of Pascal wel klaar is voor meer vrijheden. "Afgelopen jaar is hij mee gaan werken aan zijn behandeling en daardoor heeft hij bepaalde vrijheden gekregen. Het is nog de vraag hoe hij daarmee om zal gaan. Omdat hij op de zitting verklaarde dat hij 'het zat was' in de kliniek, kun je ook twijfelen aan zijn motivatie tot gedragsverandering", zegt Wildeman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.