RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Station Baarn wordt nagebouwd met 22.000 Legostenen

1/3
BAARN - Het lijkt een enorme klus, maar een fanatieke hobbyist denkt in twee weken tijd het station van Baarn te kunnen bouwen met Lego. Het enige wat nog ontbreekt is geld om de bekende steentjes te kopen. Een ondernemer in het Baarnse stationsgebouw gaat hem daarbij helpen.

Nog maar twee maanden geleden begon John Biemold-Oud met zijn eerste bouwsel: een Amsterdamse tram. De ex-Baarnaar woont tegenwoordig in Amsterdam maar heeft nu zijn zinnen gezet op het historische stationsgebouw van Baarn. Aan de hand van foto's heeft hij met een speciaal ontwerpprogramma uitgetekend hoeveel bouwstenen hij daarvoor nodig heeft. 22.000 in totaal voor het gebouw en de sporen.

Reportage over het plan om het station van Baarn na te bouwen met Legostenen.


"Het gebouw is heel oud en ook een icoon van Baarn", vertelt de hobbyist. Hij probeert zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven en let daarom ook goed op kleuren en afmetingen. Ook voor de markante puntvormige ornamenten langs het dak bestaan Legostenen. "In het algemeen ziet het er wel zo uit zoals het echt is."

 Een impressie van het stationsgebouw van Baarn in Legostenen Een impressie van het stationsgebouw van Baarn in Legostenen | Foto: RTV Utrecht

SPONSOR
Om de duizenden bouwstenen te kopen heeft Biemold-Oud een bedrag van 5000 euro nodig. Na een oproep op Twitter, kwam hij in contact met Joost van Opijnen. Hij is eigenaar van een ingenieursbedrijf, gevestigd in het monumentale stationsgebouw. "Waar we allemaal naartoe willen is dat het daadwerkelijk gebouwd kan worden en het lijkt me geweldig om dat mogelijk te maken", aldus de ondernemer.


De bedoeling is om het bouwwerk straks ook te laten zien aan het publiek. De maquette die straks bijna anderhalve meter breed is zou wat Joost van Opijnen betreft een mooie plek moeten krijgen in het stationsgebouw. Hij wil daarover in gesprek gaan met de gemeente en de Nederlandse Spoorwegen. "We gaan het zeker zo neerzetten dat het zichtbaar is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -