"Voor augustus moet bekend zijn waar Songfestival wordt gehouden"

De opbouw van de Songfestival-hal in Tel Aviv.
De opbouw van de Songfestival-hal in Tel Aviv. © EPA
UTRECHT - Als het aan de directeur van Utrecht Marketing ligt, komt het Songfestival in 2020 naar de Jaarbeurs. Er moet snel gehandeld worden. "Mijn inschatting is dat het voor augustus moet gebeuren", zegt Cor Jansen.
De plannen worden inmiddels al voorbereid, zegt Jansen. "En dat moet uiteindelijk uitmonden in een bidbook, waarvan duidelijk zou moeten zijn of het een realistisch bidbook is."
De Jaarbeurs staat te springen. Vorige week, toen nog niet bekend was dat Duncan Laurence zou winnen en Nederland het evenement mocht organiseren, bood de evenementenlocatie zich al aan.
"Utrecht kan dit type evenementen aan", zegt Jansen. "Niet alleen vanwege de Giro, Tour en Vuelta. Maar ook vanwege het cultureel diverse klimaat, partijen als de Jaarbeurs, de omarming bij hotels en horeca en de ambitie van de burgemeester."
Toch is niet iedereen zo enthousiast als Jansen. Verschillende partijen uit de gemeenteraad houden een flinke slag om de arm. Er is namelijk weinig ruimte om gemeentegeld in het project te stoppen.
OUTtv, een tv-kanaal dat is gericht op lhbt'ers, zegt dat veel Songfestival-fans graag zien dat het in Utrecht wordt georganiseerd. Ook Rotterdam en Maastricht zijn populaire steden. Opvallend is dat Amsterdam relatief weinig wordt genoemd.
Niet alleen Jansen is enthousiast, ook de Jaarbeurs kan niet wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.