Twee miljoen euro van minister voor Kasteel Amerongen

© RTV Utrecht
AMERONGEN - Kasteel Amerongen krijgt twee miljoen euro van het Rijk. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal 35 miljoen uitgetrokken om twaalf zogenoemde "parels van ons erfgoed" te steunen.
Andere grote iconische monumenten in Nederland die een donatie tegemoet kunnen zien zijn onder meer Museum Boijmans van Beuningen (7,5 miljoen), Abdij Rolduc (7 miljoen), de Sint-Janskathedraal (5 miljoen), dierentuin Artis (4 miljoen) en Diergaarde Blijdorp (4 miljoen).
Volgens Van Engelshoven hebben de twaalf iconen door hun omvang en hun bijzondere cultuurhistorische waarde met hoge kosten te maken. Met het geld kunnen ze investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers.
Het huidige Kasteel Amerongen werd in de zeventiende eeuw gebouwd op de resten van eerdere versies van het kasteel, dat sinds het ontstaan in de vier eeuwen ervoor vaker was verwoest. Na het eind van de Eerste Wereldoorlog nam Kaiser Wilhelm II er anderhalf jaar lang zijn intrek. Tegenwoordig is het eigendom van de stichting Kasteel Amerongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.