Belgische drankrit op A2: lurkend aan de champagne en 28 xtc-pillen in de auto

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN/BREUKELEN - De politie heeft op de A2 een einde gemaakt aan een drankrit van twee Belgen. In hun auto troffen agenten een zakje met 28 xtc-pillen.
Het voertuig met Belgisch kenteken reed gisterochtend ter hoogte van Breukelen slingerend over de A2 richting het zuiden. Een getuige meldde de politie dat de bestuurder uit een fles champagne dronk. Bij Nieuwegein werd de slingerende wagen aan de kant gezet.
De agenten troffen in de auto een bijna lege champagnefles aan en twee geopende blikjes bier. De 44-jarige bestuurder rook naar de alcohol en was volgens de politie 'zeer onvast ter been'.
Omdat de blaastest tot drie keer toe mislukte hield agenten de man aan. Op het bureau nam de politie bloed bij hem af om te onderzoeken of hij onder invloed was van alcohol of verdovende middelen. Vanwege de xtc-vondst in de auto werd ook de bijrijder aangehouden.
De bestuurder kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij en de bijrijder, beiden inwoners van Luik, zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.