Scootermeisjes Maarssen laten 80-jarige vrouw achter na ongeluk

© RTV Utrecht
MAARSSEN - De politie zoekt twee meisjes die in Maarssen zijn doorgereden na een ongeluk. Ze reden gistermiddag rond 14.30 uur op een scooter door de Huis ten Boschstraat en sneden bij de Termeerbrug een bejaarde vrouw af.
Het 80-jarige slachtoffer kwam ten val en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De meisjes reden over de zandweg weg in de richting van de Oostwaard en negeerden het geroep van omstanders.
Doorrijden na een ongeluk is strafbaar, maar dan is het verstandig om je later toch te melden, zegt politiewoordvoerder Shirien Elsaid. "We zijn ons er van bewust dat mensen heel erg kunnen schrikken van een ongeluk en daarom zijn doorgereden. Als je je binnen twaalf uur alsnog bij ons meldt dan vervalt de strafbaarheid van het doorrijden. Daarmee voorkom je dat je verdachte wordt van een misdrijf en later ook aangehouden wordt."
De meisjes reden volgens getuigen op een beige Vespa met een blauw kenteken. Ze hadden allebei een helm op. Degene die achterop zat was waarschijnlijk blond en droeg een kort, rood jasje. Behalve de meisjes zelf wil de politie ook getuigen van het verkeersongeluk spreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.