RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht naar finale play-offs na winst op Heracles

1/5
UTRECHT - FC Utrecht heeft na een 3-0 zege op Heracles Almelo de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. De goals werden gemaakt door Gustafson en Bahebeck.

Het heenduel in Twente was in een 0-2 overwinning voor FC Utrecht geŽindigd. In vergelijking met die wedstrijd startten vandaag Janssen, Strieder en Boussaid in plaats van Van der Maarel, Van Overeem en Van de Streek.

FC Utrecht - Heracles: Alle hoogtepunten op een rij.


EERSTE HELFT
In de eerste helft viel er weinig te genieten. FC Utrecht speelde slordig en Heracles creŽerde amper kansen. Toch was het spits AdriŠn Dalmau die de bezoekers bijna op voorsprong zette na een foute terugspeelbal van Rico Strieder. Maar keeper David Jensen keerde het schot van Dalmau.

Man of the Match Emil BergstrŲm: "Fijn dat ik eindelijk kan laten zien wat ik kan"


GOALS
Na de pauze werd het duel opengebroken toen Heracles-verdediger Dario van den Buijs spits Cyriel Dessers omver trok in het strafschopgebied. Simon Gustafson benutte de daaropvolgende penalty in de 57e minuut.

Cyriel Dessers: "Dit keer stond ik er vanaf het begin"


Na die goal was de spanning al grotendeels verdwenen. Jean-Christophe Bahebeck maakte tien minuten voor tijd aan alle Almelose illusies een einde door de 2-0 te maken. Hij schoot na een goede combinatie met Gustafson van grote afstand raak. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Bahebeck zelfs 3-0.

Dick Advocaat: "Finale halen met deze groep is geweldig"


FINALE
In de volgende ronde speelt FC Utrecht tegen Vitesse of FC Groningen. Later vanavond wordt bekend welke van die twee de tegenstander wordt. Mocht FC Utrecht de finale winnen, dan stroomt de ploeg in in de tweede voorronde van de Europa League.

VRAAGTEKENS
Riechedly Bazoer is een groot vraagteken voor de finale. De Utrechter viel al snel geblesseerd uit. Dick Advocaat vertelde na afloop dat de middenvelder al enkele weken last heeft van zijn enkel. "Hij speelde al met pijnstillers, een spuit erin was niet mogelijk." Joris van Overeem zat uit voorzorg op de tribune. FC Utrecht doet er alles aan om de controleur voor de finale fit te hebben en heeft alle pijlen daarop gericht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -