Wethouder begrijpt 'verraste' buren asiellocatie De Meern

Wethouder Maarten van Ooijen.
Wethouder Maarten van Ooijen. © Gemeente Utrecht
DE MEERN - Wethouder Maarten van Ooijen snapt dat inwoners van De Meern verrast zijn met de mogelijke komst van een asiellocatie. Vanmiddag en vanavond gaat de politicus tekst en uitleg geven tijdens een informatiebijeenkomst. "Ik weet dat er heel veel vragen zijn."
Het COA heeft de villa aan de Meentweg al gekocht. Dus voelen omwonenden zich voor het blok gezet. "Dat kan ik me voorstellen", zegt Van Ooijen tegen Radio M Utrecht. "Er gebeurt opeens iets in de buurt."
Toch betwijfelt de wethouder of de verhalen uit de krant, dat alle buren erg boos zijn, wel kloppen. "Sommige buurtbewoners snappen ook wel dat het deze locatie wordt. Ik vraag me af of wat in de krant stond een goede weergave is van hoe mensen erover denken."
In de villa aan de Meentweg moeten maximaal twintig jongeren in de leeftijd van 14 tot 17,5 jaar komen. Van Ooijen heeft de plek in De Meern naar eigen zeggen goed afgewogen. "De gemeente heeft verantwoordelijkheden om kwetsbare mensen te huisvesten, denk ook aan bijvoorbeeld daklozenopvang."
De informatiebijeenkomst start al om 16.00 uur en binnenlopen kan tot 21.30 uur. Locatie is het Vereenigingsgebouw aan de Zandweg 148. Mensen die willen langskomen moeten zich vooraf aanmelden door een mailtje te sturen naar vluchtelingenvragen@utrecht.nl. Dat kan vandaag tot 11.00 uur.
"Ik kan me goed voorstellen dat mensen zich verrast voelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.