RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

FNV dreigt met acties van ziekenhuispersoneel

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Er komen mogelijk acties in ziekenhuizen als er geen nieuwe cao komt voor het personeel. Daarmee dreigt vakbond FNV, die de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een ultimatum heeft gesteld tot en met 3 juni.

Volgens FNV is er na maanden onderhandelen nog altijd geen goed bod. De NVZ biedt een loonsverhoging van gemiddeld 2,5 procent per jaar voor een tweejarige cao, maar dat vindt de bond te mager.

FNV wil dat de 200.000 ziekenhuismedewerkers er 5 procent salaris per jaar bij krijgen. Daarnaast wil de bond een extra toeslag als mensen op korte termijn wordt gevraagd om extra te werken, en goede afspraken over arbeids- en rusttijden.

Verder moet flink geld worden gestoken in het opleiden en begeleiden van zowel bestaande ziekenhuismedewerkers als nieuw personeel.

In onze provincie staan drie ziekenhuizen waar mogelijk gestaakt gaat worden: het Meander Medisch Centrum (regio Amersfoort), het Diakonessenhuis en het St. Antonius. Het UMC Utrecht valt onder een andere cao.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht