Duizend handtekeningen voor behoud bibliotheek Maarn

© RTV Utrecht
MAARN - Een petitie die pleit voor behoud van de bibliotheek in het dorpshuis in Maarn is inmiddels duizend keer ondertekend. De bieb is een goede ontmoetingsplek, vindt de initiatiefnemer van de handtekeningenactie.
De gemeente Utrechtse Heuvelrug moet bezuinigen en wil de Maarnse boekenuitleen daarom sluiten. Ook die in Amerongen moet dicht. In beide dorpen wonen ruim vijfduizend mensen.
Volgens Ilse van Eekelen van actiegroep Red de Bieb is dertig procent van de inwoners van Maarn lid van de bibliotheek. "Uit onderzoek blijkt dat gezinnen vaak meelezen op één pas. Het aantal inwoners van Maarn dat elkaar ontmoet in het dorpshuis ligt dus op vijftig of zestig procent."
Van Eekelen beschuldigt de gemeente van 'bezuinigingsdrift'. Ze biedt alle handtekeningen aan aan de leden van de gemeenteraad.
Eerder bleek al dat inwoners van Maarn vinden dat ze onevenredig hard worden getroffen door de bezuinigingen. "Iedereen in Maarn verlangt weer terug naar de tijd dat we een eigen gemeente waren", zei inwoner en actievoerder Marjol Markusse eerder. "Al het geld gaat richting Doorn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.