RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fulcotheater in IJsselstein: doorgaan toneelvoorstellingen hoogst onzeker na brand

1/2
IJSSELSTEIN - Het is hoogst onzeker of toneelvoorstellingen in het Fulcotheater in IJsselstein door kunnen gaan. Dat zegt directeur Ed Caris. In het pand brak gisteravond brand uit, dat zorgde voor veel rookschade.

"Er is schade in de dimmerruimte en dat zorgt voor problemen met de verlichting in het theater," zegt de directeur. "Het is moeilijk te zeggen wanneer de problemen zijn opgelost."

Het theater wil met noodgrepen proberen om zoveel mogelijk voorstellingen door te laten gaan, maar daarbij heeft het niet alles zelf in de hand. "Het is natuurlijk de vraag hoe snel er nieuw materiaal kan worden geleverd," zegt Caris. De directeur is op dit moment druk in gesprek met leveranciers.

Het is nu de periode dat scholen hun jaarvoorstellingen doen. Caris benadrukt dat het theater alles op alles zet om die voorstellingen mogelijk te maken.

Het is niet de eerste keer dat het Fulcotheater pech heeft. Eerder had het theater waterschade na flinke regenbuien en vorig jaar werd een dansvoorstelling afgebroken nadat dichtbij het theater een vrachtwagen in brand vloog.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar volgens de directeur lijkt het op kortsluiting.

 | Foto: JS Multimedia


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -