RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie opgeroepen wegens 'bedreigende sfeer' bij inspectie Avirazorg

UTRECHT - De politie heeft vorige week moeten bijspringen tijdens een inspectie van Avirazorg in Utrecht. Inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zouden het bezoek als 'onaangenaam en zelfs bedreigend' hebben ervaren. Dat laat een woordvoerder van de inspectie vandaag weten aan RTV Utrecht.

Aanbieder van thuiszorg Pretoria Zorg, die werkt onder de naam Avirazorg, kreeg vorige maand te horen dat ze voorlopig geen nieuwe cliŽnten mochten aannemen. De inspectie had vastgesteld dat het Utrechtse bedrijf tekortschiet op vrijwel alle onderzochte terreinen. Vorige week kregen meerdere cliŽnten telefonisch te horen dat Avirazorg helemaal stopt.

Omdat de sancties na een maand waren verlopen, wilden inspecteurs afgelopen vrijdag enkele adressen in Overvecht en De Meern controleren. "Het bezoek verliep onaangenaam en was voor inspecteurs zelfs bedreigend", aldus de woordvoerder van de IGJ. "Daarom is de politie benaderd om te ondersteunen. Wij sluiten niet uit dat cliŽnten of medewerkers zich ook onder druk gezet voelen. Daarom vragen wij betrokkenen zich te melden bij het Landelijk Meldpunt Zorg."

Vandaag wil de inspectie de betrokken bestuurder spreken, over de aanwijzing van het bedrijf en over de sfeer tijdens het laatste bezoek. Op basis daarvan zal beslist worden over mogelijke vervolgstappen, om de zorg te verbeteren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht