RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

HU schrapt geen tentamens op dag ov-staking, studenten zijn verontwaardigd

UTRECHT - Hogeschool Utrecht (HU) schrapt geen lessen of tentamens op de dag van de grote landelijke staking in het openbaar vervoer, volgende week. De Universiteit Utrecht en andere onderwijsinstellingen doen dat wel. Studenten van de HU reageren op sociale media verontwaardigd.

"Ik woon in Rotterdam", schrijft een van hen. "Ik heb geen auto want als student kan je dat soort ongein niet betalen. Verwachten jullie dat ik ga fietsen?" De vakbonden die de staking organiseren, verwachten dat er op dinsdag vrijwel geen trein of bus zal rijden.

Een ander merkt op: "Iedereen heeft nu zeker ruim de tijd gehad om een motor te kopen en het rijbewijs ervoor te halen zodat zij geen ov nodig hebben en de gigantische ochtendspits die er gaat komen door de stakingen kunnen ontwijken!"

OPLOSSING VINDEN
De HU ziet geen aanleiding om maatregelen te nemen, zegt de hogeschool op Twitter en Facebook. "Aangezien de ov-staking ruim van te voren is aangekondigd worden studenten in staat geacht om een oplossing te vinden voor mogelijke hinder in het openbaar vervoer", staat in de mededeling.


"Heel raar", zegt Tijn Tas van studentenunie Vidius. Hij benadrukt dat de vervoerders het recht hebben om te staken, maar hij vindt dat de HU het probleem nu bij de studenten neerlegt. "Stel je woont in Amsterdam en je moet in Utrecht je tentamen maken. Je kunt niet meer met de trein en als je geen beschikking hebt over een auto, dan heb je natuurlijk een ontzettend groot probleem."

Tas valt ook over de opmerking van de hogeschool dat studenten de tijd hebben om een oplossing te vinden. "De HU zegt dat je allang wist dat de staking er was en dat je er dus wat aan had kunnen doen. Dan vraag ik me af wat ze daar precies mee bedoelen. Hadden ze gewild dat die studenten even in de tussentijd een rijbewijs hadden gehaald of iets dergelijks?"

NIET AAN LOT OVERGELATEN
Volgens de Hogeschool Utrecht is het niet zo dat studenten aan hun lot worden overgelaten. "Natuurlijk is het zo dat als studenten in de problemen komen, ze contact kunnen opnemen met hun opleiding om een oplossing te zoeken", zegt HU-woordvoerder Seger Pijnenburg.

Er zijn volgens hem op de stakingsdag slechts "een beperkt aantal toetsen". Wie het niet lukt om op school te zijn voor de toets, moet er met de opleiding zien uit te komen.

Het is nog niet bekend of de Hogeschool voor de Kunsten maatregelen neemt op de dag van de staking in het openbaar vervoer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -