Verdachte voor het eerst aanwezig bij zitting explosie Marshalllaan

© Koen Laureij
UTRECHT - De man die wordt verdacht van het doden zijn vrouw en het veroorzaken van een explosie in een flat aan de Marshalllaan in Utrecht, verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter. Een kleine, gedrongen Mimoun H. vertelde de rechter dat hij bij de inhoudelijke behandeling van de zaak zal vertellen wat hij zich herinnert van de gebeurtenissen op 21 juni vorig jaar.
Ook vertelde hij met zachte stem dat hij bij de vorige zittingen niet was verschenen omdat hij zich niet lekker voelde. Op de vraag van de rechter of hij zich nu wel goed voelt, antwoordde de verdachte dat hij zich nog steeds slecht voelt. Zijn advocaat meldde eerder al dat het niet goed gaat met H. en dat hij lijdt onder wat zich heeft afgespeeld.
Een groot deel van de kinderen van het slachtoffer en de verdachte waren aanwezig bij de zitting, in de hoop iets te horen van wat er in het rapport van het Pieter Baan Centrum staat. H. werd de afgelopen tijd geobserveerd in de forensisch psychiatrische kliniek. Maar het werd al snel duidelijk dat de inhoud hiervan pas wordt besproken bij de zitting op 20 juni van dit jaar.
De verdachte probeerde nog wel contact te maken met zijn kinderen, maar die waren daar niet van gediend. Ook de aanwezige parketpolitie stond niet toe dat hij hen benaderde.
De politie kondigde tijdens de zitting aan dat er namens agent Zefanja Engberts een schadevergoeding wordt gevraagd voor het opgelopen letsel. Engberts ging vorig jaar zomer het brandende flatgebouw in om omwonenden te redden. Hij raakte ingesloten door het vuur en moest uit een raam klimmen. Hij raakte zwaargewond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.