Asorit in Utrecht: vrouw achtergelaten met gebroken nekwervel

De Volkswagen Golf waarin de gezochte bestuurder reed.
De Volkswagen Golf waarin de gezochte bestuurder reed. © Politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politie zoekt een automobilist die op de Thomas à Kempisweg in Utrecht een vrouw heeft aangereden met een gestolen Volkswagen Golf. De man reed hierbij door rood en liet het slachtoffer achter met een gebroken nekwervel. Vlak voor de aanrijding had hij ook al een botsing gehad.
Het incident dateert van vrijdagavond 21 december, maar de automobilist is nog spoorloos. In de hoop dat er tips binnenkomen, vroeg de politie vandaag aandacht voor de zaak in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Ook deed het slachtoffer haar verhaal in de uitzending.

DOOR ROOD

De aanrijding vond plaats rond 23.50 uur. Het 33-jarige slachtoffer uit Utrecht reed over het Thomas à Kempisplantsoen en sloeg linksaf naar de Cartesiusweg toen het verkeerslicht op groen sprong. Op dat moment kwam van links een donkere Volkswagen Golf aanrijden die door rood ging en haar auto vol raakte.
Ik dacht dat ik verlamd was
Slachtoffer
De blauwe Skoda van de vrouw tolde 360 graden rond en kwam tot stilstand tegen een paal van een verkeerslicht. De Volkswagen schoot de middenberm over en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand.
"Het gebeurde heel snel, ik wist even niet wat ik moest doen", vertelt het slachtoffer in Bureau Hengeveld. "Het was een heel harde klap. Ik was volledig in paniek en voelde pijn in mijn nek en tintelingen in mijn arm. Ik dacht ik verlamd was."
Een getuige belde 112 en in het ziekenhuis bleek dat de vrouw een gebroken nekwervel had. "In het begin kon ik helemaal niks. Niet werken, sporten of slapen. Alles deed pijn, nu gaat weer beter", aldus het slachtoffer.
De Skoda van het slachtoffer.
De Skoda van het slachtoffer. © Politie Midden-Nederland

GEVLUCHT

Een getuige heeft gezien dat er na de aanrijding drie mannen en twee vrouwen uit de Golf stapten. De vrouwen renden de Cremerstraat in. De bestuurder pakte zijn telefoon en belde iemand. Even later kwam een zwarte Volkswagen aanrijden. De drie mannen stapten in en reden weg in de richting van de Amsterdamsestraatweg.

EERDER ONGELUK

Later bleek dat de bestuurder van de donkere Volkswagen Golf voor de aanrijding betrokken was geweest bij een ander verkeersincident. Ter hoogte van het BP-tankstation aan de Cartesiusweg had hij de Volkswagen van een vrouw aangetikt.
Het viel haar op dat de man hard reed en slingerde. Ze verwachtte dat hij zou stoppen bij het verkeerslicht om de schade af te handelen. In plaats daarvan reed de bestuurder met hoge snelheid door rood, waarna hij op de Skoda van het slachtoffer knalde.

DNA

In de achtergelaten Volkswagen Golf zijn DNA-sporen aangetroffen op de bestuurdersairbag. Dit heeft geen hit opgeleverd in de DNA-databank. Wel is gebleken dat de auto vrijdag 21 december is gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Marco Pololaan in Utrecht. De eigenaar heeft aangifte gedaan.
De politie roept de bestuurder en de passagiers op om zich alsnog te melden bij de politie. Tips kunnen doorgegeven worden bij de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan op 0800-7000.

SIGNALEMENT BESTUURDER

- Lichtgetint
- 25-30 jaar
- stevig/dik postuur
- kalend/heel kort haar
- donkere kleding
Automobilist laat vrouw in Utrecht zwaargewond achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.