Tientallen wensen vervuld tijdens Spoorwensdagen: "Ik huilde tranen uit, ik was zo blij"

Thomas Bijdenkdijk (9) krijgt uitleg van servicemedewerker.
Thomas Bijdenkdijk (9) krijgt uitleg van servicemedewerker. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
UTRECHT - Werken achter het loket, kaartjes controleren en een boodschap inspreken die door de hele stationshal te horen is. Dat gebeurde vandaag op verschillende stations in heel Nederland. Tijdens de Spoorwensdagen mochten treinfans een dagje meelopen met de conducteurs en servicemedewerkers.
Eén van die treinliefhebbers is de negenjarige Thomas uit Maarssen. Hij mag vandaag meehelpen achter de servicedesk en volgt een cursus tot conducteur. Laten wil Thomas conducteur worden, want hij is een enorme fan van de treinen. "Het rijdt heel erg snel en stopt op alle stations. Het is heel erg leuk want je kan ook zitten maar soms moet je ook staan", vertelt hij.
Achter de servicebalie helpt Thomas de een na de andere reiziger. Dit gaat bij hem van een leien dakje, want hij kent bijna alle trajecten uit zijn hoofd. "Van internet geleerd, dan weet ik alle sporen van heel Nederland."
"Ik ben zo erg blij!" 75 spoorwensen zijn vervuld
"En ik weet dat je dan op halte Maliebaan moet overstappen en dan moet lopen naar het Spoorwegmuseum", legt Thomas aan een reiziger uit. Servicemedewerker Cathy staat met verbazing te kijken naar wat Thomas allemaal uit zijn hoofd weet, ze zou er zelf nog wat van kunnen leren. "Ja bijna wel", zegt ze lachend. "Hij is pas negen jaar en als je dan merkt wat hij allemaal al opgeslagen heeft. Dat is echt uitzonderlijk."
De Nederlandse Spoorwegen kregen in het verleden veel vragen van enthousiastelingen of zij een dagje konden meekijken. Daaruit is het idee voor de Spoorwensdagen gekomen. "Door de wensen te bundelen kunnen we zoveel mogelijk wensen laten uitkomen", vertelt Anne van de NS.
Deze dag is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen en bejaarden hebben een wensen ingestuurd. "De oudste persoon dit jaar is 87", vertelt Anne. "Dat is Jan en in het verleden heeft hij ook bij de NS gewerkt. Hij wilde nog heel graag een keer mee op de trein en dat is die gisteren gaan doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.