RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wijkagent krijgt onaangename verrassing: 'Leegstaand pand half opgegeten door ratten'

UTRECHT - Wijkagent Pieter van de Utrechtse binnenstad kwam vanavond voor een onaangename verrassing te staan. Toen hij tijdens een ronde door de wijk door buurtbewoners werd aangesproken over een pand dat al erg lang leegstond, bleek dat de ratten hier behoorlijk hadden huisgehouden. "Het pand is half opgegeten door ratten", vertelt hij.

De eigenaar van het pand aan de Schutterstraat was door de buren al enkele jaren niet meer gezien. "Ik heb hem gesproken en hij blijkt inmiddels ergens anders te wonen", vertelt de wijkagent. "Onbegrijpelijk dat hij het zo heeft achtergelaten. Het is een woning in een mooi straatje, pal in de binnenstad. Niet bepaald een huis dat onverkoopbaar is."

Toen hij door het raampje naar binnen keek, zag Pieter dat de hele woning onder de keutels zat. "Er was een kattenluikje en daarnaast ook een rattenluikje. Een klein poortje in de muur, volledig doorgeknaagd door de ratten."

De wijkagent gaat nog in gesprek met de eigenaar van het pand over hoe het nu verder moet. "Het gaat om een rijtjeswoning, dus dit veroorzaakt behoorlijk wat overlast voor de buren. Hij heeft daarom een verplichting hiermee aan de slag te gaan."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht